latinica  ћирилица
02/12/2019 |  20:15 ⇒ 03/12/2019 | 13:15 | Autor: SRNA

Koncert "Srcem za Iskru"

Banjalučki Plesni kub "Bolero" održao je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci humanitarni godišnji koncert pod nazivom "Srcem za Iskru", a cjelokupan prihod namijenjen je Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra".
Humanitarna predstava - Foto: RTRS
Humanitarna predstavaFoto: RTRS

Član Upravnog odbora "Iskre" Milan Berić rekao je Srni da je ovo treći koncert "Bolera" za ovo udruženje, s namjerom da doprinesu radu "Iskre".

- Sredstva prikupljena od ovog koncerta biće namijenjena funkcionisanju Roditeljske kuće. Јoš nismo tačno odredili namjenu prikljupljenih sredstava, ali u svakom slučaju biće upotrebljena na pravi način, kao i do sada - naveo je Berić.

On je rekao da se trenutno u Roditeljskoj kući nalazi šest porodica, a do sada je, za nešto više od tri godine, usluge te kuće koristilo 90 porodica, što pokazuje da ona ispunjava svrhu.

Berić je naveo da je u Republici Srpskoj na godišnjem nivou 30 novooboljele djece od malignih bolesti.

Roditeljska kuća "Iskra" prva je na području Republike Srpske koja pruža dom oboljeloj djeci koja se liječe u Banjaluci i njihovim roditeljima koji imaju preivalište van ovog grada.