latinica  ћирилица
03/12/2019 |  10:04 ⇒ 13:19 | Autor: SRNA

Vuković: Dan Republike u Istočnom Sarajevu mora imati više sadržaja

Član Odbora za obilježavanje proslave Dana Republike Srpske - 9. januara Nenad Vuković izjavio je da će Odbor ponuditi organizovanje koncerta Policijskog orkestra MUP-a uz obraćanje predsjednika Republike 10. januara u Istočnom Sarajevu, te da očekuje da ova značajna manifestacija naredne godine u tom gradu bude organizovana sa više programskih sadržaja.
Nenad Vuković - Foto: SRNA
Nenad VukovićFoto: SRNA

Vuković je naveo da je na sjednici Odbora za proslavu Dana Republike Srpske podsjetio članove Odbora da su Istočno Sarajevo i Pale rodno mjesto Republike Srpske i mjesto stvaranja mnogih institucija, te da je potrebno da se u tom dijelu Srpske organizuje događaj republičkog karaktera sa visokim zvanicama i velikom medijskom pažnjom.

- Zašto ne bi i kompletan program sa defileom i prijemima bio organizovan u Istočnom Sarajevu, gdje imamo sve neophodne kapacitete za takvu vrstu manifestacije - upitao je Vuković, dodajući da građani Istočnog Sarajeva to zaslužuju.

Na jučerašnjoj sjednici Odbora Vuković nije podržao Program obilježavanja u kojem su, kako je istakao, svi događaji ponovo rezervisani za Banjaluku i samo jedan za grad Brčko.

- Prošle godine sam podržao Program zbog obećanja da će ove godine biti ispoštovana moja sugestija da se uvaži činjenica da je 9. januar datum vezan za naš kraj, prvenstveno za Sarajevo, gdje je u hotelu `Holidej in` 1992. godine proglašena Srpska Republika BiH - istakao je Vuković u saopštenju.

Vuković, koji je gradonačelnik Istočnog Sarajeva, ocijenio je da bi organizovanje koncerta Policijskog orkestra MUP-a u Istočnom Sarajevu bilo pokazivanje dobre volje od Odbora i dodao da će Gradska uprava podržati svaku aktivnost u Istočnom Sarajevu i Palama.