latinica  ћирилица
03/12/2019 |  13:50 | Autor: SRNA

Miletić: Tužilački i policijski organi da urade svoj posao

Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Zlatko Miletić izjavio je da odgovornost za procesuiranje državljana BiH koji su na međunarodnoj potjernici zbog učešća na ratištima u Iraku i Siriji imaju u prvom redu tužilački i policijski organi.
Zlatko Miletić - Foto: Glas Srpske
Zlatko MiletićFoto: Glas Srpske

- Ukoliko za neku osobu imate validne dokaze da postoji realna opasnost da će nastaviti da se bavi terorističkim aktima ili da će nagovarati druga lica ovdje ili negdje drugdje da to rade, ne vjerujem da će Sud BiH ili neki drugi sud takva lica osloboditi - istakao je Miletić u izjavi medijima.

Prema njegovim riječima, prioritet je da se prilikom najavljenog skorog povratka državljana Bih koji su bili na ratištima u Iraku i Siriji utvrdi njihov identitet i da li postoje osnovi da eventualno odgovaraju za učešće u terorističkim i drugim napadima u zemljama iz kojih dolaze.

Miletić je ukazao i na potrebu adekvatnog zbrinjavanja djece koja treba da stignu iz kampova u Siriji, a koja nisu učestvovala u krivičnim djelima.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je danas da ovo ministarstvo preduzima sve što je u mogućnosti kako bi do subote bilo urađeno sve što je moguće za prijem državljana BiH koji treba da budu deportovani iz kampova u Siriji i Iraku.