latinica  ћирилица
03/12/2019 |  15:16 ⇒ 15:16 | Autor: RTRS

Balet na ledu "Labudovo jezero" u Banjaluci

Najpoznatija baletska predstava na svijetu "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog održaće se u Banjaluci u izvedbi ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga 11. decembra u SD Borik.
Labudovo jezero - Foto: RTRS
Labudovo jezeroFoto: RTRS

Uz Beograd, Banjaluka će biti jedini grad u regionu koji će i ove godine imati privilegiju da uživa u ovom baletskom spektaklu na ledu.

- Zahvaljujući izuzetnom prijemu naših banjalučkih domaćina, sjajnoj organizaciji i mnogobrojnim ljubiteljima baleta na ledu koji izvodimo, Banjaluka se izborila za status omiljenog grada na našoj evropskoj turneji. Zaista se radujemo ponovnom susretu sa ovdašnjom publikom - izjavila je solistkinja baleta Vera Osipenko.

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga je jedan od bisera Rusije, osnovan 1967. godine. Kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta, osvaja publiku širom svijeta. Održali su preko 9.000 nastupa u rasprodatim dvoranama na najprestižnijim pozornicama svijeta - londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape…

Svaku predstavu ovog jedinstvenog umjetničkog performansa na ledu prate raskošna scenografija i veliki broj originalnih kostima, uz svjetlosne efekte i kvalitetan zvuk.

Ulaznice po cijeni već od 15 KM u prodaji su od 1. novembra, na prodajnim mjestima ispred RK Boska i na blagajni SD Borik.