latinica  ћирилица
03/12/2019 |  21:54 ⇒ 21:57 | Autor: SRNA

Silvana Arsović primljena u bolnicu

Silvana Arsović, protiv koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu za umješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, primljena je večeras u Zdravstveni centra u sjevernom djelu Kosovske Mitrovice zbog pogoršanog zdravstvenog stanja i povišenog krvnog pritiska.
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (foto: kbckm.rs) -
Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica (foto: kbckm.rs)

Dežurni internista Nebojša Srbljak rekao je da je zdravstveno stanje Arsovićeve trenutno stabilno.

- Prijem u koronarnu jedinicu Internog odjeljenja obavljen je oko 18.00 časova zbog glavobolje, bolova u grudima i uznemirenosti. Na prijemu je pritisak bio oko 170, a tokom davanja terapije i dalje hospitalizacije došlo je do daljeg porasta pritiska. Pratićemo kakvo će dalje stanje biti - rekao je Srbljak.

Prema ocjeni Ksenije Božović iz Građanske inicijative SDP teško zdravstveno stanje Arsovićeve, koja je bila Ivanovićeva sekretarica i koja i danas obavlja taj posao u Inicijativi, prouzrokovano je "podizanjem, bez ikakvih dokaza, optužnice protiv nje".

- Ovo je, najblaže rečeno, užas koji se sprovodi nad samohranom majkom i odanim prijateljem pokojnog Olivera Ivanovića. Ogromni pritisci koji traju gotovo dve godine, odrazili su se i na njeno zdravstveno stanje koje se od juče naglo pogoršalo. Nama ostaje da se molimo, da ona ovu tešku situaciju riješi na najbolji način i da svi zajedno dokažemo da nije kriva - navela je Božovićeva za "Kosovo onlajn".

Specijalno tužilaštvo Kosova podnijelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Rada Basare, Žarka Јovanovića i Arsovićeve, u okviru slučaja ubistva Olivera Ivanovića.

Specijalno tužilaštvo navodi da su Spasojević, Rošić i Basara u pritvoru, dok su za navodno organizatorima ove grupe Milanom Radojičićem, Zvonkom Veselinovićem i Žečkom Bojićem raspisane međunarodne potjernice jer su u bjekstvu.

Oliver Ivanović ubijen je ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.