latinica  ћирилица
04/12/2019 |  11:22 | Autor: TANЈUG

Čeferin: VAR nije dobar, mora nešto da se mijenja

Predsjednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin izjavio je da nije zadovoljan efektima uvođenja video tehnologije (VAR) i da je neophodno napraviti promjene.
Aleksander Čeferin (Foto:www.dfb.de) -
Aleksander Čeferin (Foto:www.dfb.de)

- Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda - rekao je Čeferin u intervjuu za Miror, i dodao, da će njegov prijedlog biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog ofsajda od 10-20 centimetara.

On je dodao da trenutno ne postoje jasna pravila kojima će se sudije voditi.

- Nedavno smo u Nionu imali sastanak sa najboljim trenerima svijeta. Bili su tu Јirgen Klop, Pep Gvardiola, Maks Alegri, Karlo Anćeloti i Zinedin Zidan. Predstavnik sudija Roberto Rozeti pokazao je jednu situaciju igranja rukom i pitao da li je to penal? Polovina je rekla "da", druga da nije. To mora da se riješi - naveo je prvi čovjek UEFA.

Takođe, ne sviđa mu se što se VAR različiti koristi i što je tehnologija oduzela spontanost igri.

- Pogledajte Englesku, tamo se neke stvari ni ne provjeravaju. Sa druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata, ne sviđa mi se sve to. Pomoćne sudije više uopšte ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Fudbaleri su prestali da se raduju golovima i prvo čekaju da vide šta će VAR reći - poručio je Čeferin.