latinica  ћирилица
04/12/2019 |  13:36 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Sutra potvrda imenovanja Tegeltije

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić očekuje da će na sutrašnjoj sjednici ovog doma biti potvrđeno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara i da će do kraja godine biti imenovani ministri i njihovi zamjenici u toj instituciji.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, tročlani Kolegijum, a potom i Prošireni kolegijum Predstavničkog doma postigli su dogovor u vezi sa održavanjem sutrašnje hitne sjednice ovog doma na kojoj su dvije tačke - imenovanje stalnih komisija, čime će biti završeno konstituisanje ovog doma, te potvrđivanje Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Izrazivši očekivanje da će Predstavnički dom potvrditi sutra Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Zvizdić je rekao da poslije toga slijedi dostavljanje imena za ministre i zamjenike ministara, te procedure provjere koje provode Centralna izborna komisija i Agencija za istrage i zaštitu.

- Očekujemo da ćemo do kraja godine biti u prilici da imenujemo kompletan Savjet ministara BiH - zaključio je Zvizdić, koji je i predsjedavajući Savjeta ministara u tehičkom mandatu.

Najavljujući za 18. decembar prvu redovnu sjednicu Predstavničkog doma, on je rekao da će Dom biti spreman kada dobije konačnu provjeru za ministre i zamjenike ministara da imenuje Savjet ministara.

- Planiramo u januaru održati dvije redovne sjednice kako bismo uhvatili ritam usvajanja zakona, a posebno finansijskih sporazuma koji su već dugo na čekanju u Predstavničkom domu - naveo je Zvizdić.

Kada je riječ o razgovorima unutar bošnjačkih partija o raspodjeli mjesta u Savjetu ministara, Zvizdić je rekao da misli da su oni u toku i da će vrlo brzo biti spremna njihova imena i prateća dokumentacija za provjeru, kako bi što prije bio imenovan Savjet miinstara.