latinica  ћирилица
04/12/2019 |  15:11 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Čubrilović: Podrška obrazovanju studenata veoma značajna

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da su mladi važan resurs Srpske i da je podrška obrazovanju studenata veoma značajna.
Nedeljko Čubrilović sa studentima Fakulteta političkih nauka UNIBL - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović sa studentima Fakulteta političkih nauka UNIBLFoto: SRNA

Čubrilović, koji se danas obratio studentima Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci u okviru njihove posjete parlamentu Srpske, rekao je da je obrazovanje mladih neophodno, jer mogu dati značajan doprinos razvoju svih društvenih grana.

- Želimo pokazati da je Narodna skupština otvorena za sve ljude, naročito za studente koji pohađaju fakultete koji su srodni poslovima koje mi radimo - rekao je Čubrilović novinarima.

On je dodao da će posjeta parlamentu i upoznavanje sa njegovim radom studentima Fakulteta političkih nauka dobro doći u daljem obrazovanju i praksi koja ih tek očekuje.

Student četvrte godine Fakulteta političkih nauka na odsjeku Sociologija Aleksandar Lozo izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da se upozna sa narodnim poslanicima i da prisustvuje skupštinskim zasjedanjima.

- Otvorenost parlamenta kao institucije i njegovih predstavnika bila je na izuzetnom nivou, a mogli smo se upoznati i sa radom skupštinskih odbora koji nisu zastupljeni previše u javnosti - rekao je Lozo.

On je naveo da je u posjetu Narodnoj skupštini došlo 80 studenata banjalučkog Fakulteta političkih nauka, te da je to dokaz da vlada veliko interesovanje za način rada skupštine.