latinica  ћирилица
05/12/2019 |  13:49 ⇒ 13:52 | Autor: SRNA

Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice do Loznice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas početku izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, ističući da će to olakšati putovanje u Republiku Srpsku i BiH.
Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac - Foto: TANЈUG
Počela izgradnja auto-puta Ruma–ŠabacFoto: TANЈUG

- Hoću da kažem ljudima u Sremu i Mačvi, u Rumi, Šapcu i Loznici, da će imati auto-put i brzu saobraćajnicu na vrijeme izgrađene, vrhunskog kvaliteta, ali to im ne znači samo saobraćajnicu koja će ih povezivati sa Beogradom i drugim djelom Srbije. To im znači više investitora - rekao je Vučić.

On je ukazao da će Srbija sa Moravskim koridorom i Sremsko-mačvanskim koridorom izgledati potpuno drugačije.

- Biće bliža svima drugima, lakše će da se ide u Republiku Srbsku i BiH, lakše će da se ide na Gučevo, lakše će kasnije da se ide do Ljubovije, Malog Zvornika, Bajine Bašte i svih drugih mjesta - rekao je Vučić.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procijenjena vrijednost projekta 467,5 miliona evra.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt", koja je izvođač radova.

Projekat je podijeljen na tri dionice - auto-put Ruma-Šabac dužine 21,14 kilometara, most preko Save dužine 1.327,5 metara i brza saobraćajnica Šabac-Loznica duga 54,58 kilometara.

Početku radova prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, zamjenik predsjednika azerbejdžanske kompanije "Azvirt" Karaman Ahmedov i ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov.