latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:45 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Tegeltija: U petak počinju konsultacije sa političkim strankama (VIDEO)

Konsultacije sa političkim strankama koje su podržale moju kandidaturu započeću sutra, a naredne sedmice kreću razgovori i sa drugim strankama, rekao je na konferenciji za novinare predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Istakao da od stranaka očekuje da dostave spisak kandidata za ministre.

- Ukoliko bude saglasnosti, moguće je da se u relativno kratkom roku imenuju svi ministri u Savjetu ministara - naglasio je on.

Naglasio je da će poštovati Ustav BiH gdje je vrlo jasno ustanovljen odnos Savjeta ministara i Predsjedništva BiH. 

- Lično mislim da ću u 11 časova sutra imati prve konsultacije. Unutar partija već imaju imena. Oni će ih saopšttiti meni, a ja javnosti - rekao je Tegeltija.

Kada je riječ o Programu reformi koje je usvojilo Predsjedništvo BiH, Tegeltija je naveo da je jasno rekao da je riječ o dokumentu koji će biti osnova za saradnju sa NATO-om.

- Upravo je nadležni organ za to pitanje, a to je Predjsedništvo BiH, usvojilo taj dokument i očekujem da će biti upućen u sjednište NATO-a. Zbog toga sam i rekao da će taj dokument biti okvir za saradnju BiH sa Sjeveroatlantskom alijansom - rekao je Tegeltija.

Govoreći o Zakonu o PDV-u, Tegeltija je podsjetio da je ovaj akt u izradi već dvije godine te da je Prednacrt ovog zakona usvojen na Upravnom odboru /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/.

- Taj zakon je, takođe, dostavljen komisijama za finansije entitetskih parlamenata i parlametna BiH, jer je tako definisano zakonom. Riječ je o zakonu koji podrazumijeva da se u parlamentarnoj proceduri projavi preko UO UIO - naveo je on.

On je rekao da je sadržaj zakona u najvećoj mjeri usaglašavanje sa direktivama određenih tehničkih pitanja. te da u predloženom tekstu zakona nema ništa vezano za promjenu stope PDV-a.

Povezane vijesti:

Potvrđeno imenovanje Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Tegeltija: U fokusu rada socio-ekonomske reforme