latinica  ћирилица
05/12/2019 |  18:22 ⇒ 20:15 | Autor: RTRS

Nataliji Trivić nagrada "Kapetan Miša Anastasijević"

Ministarki prosvjete i kulture Republike Srpske Nataliji Trivić uručeno je priznanje, statueta "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske za razvojne projekte prosvjete i kulture Republike Srpske.
Ministru Nataliji Trivić nagrada „Kapetan Miša Anastasijević (foto:vladars.net) -
Ministru Nataliji Trivić nagrada „Kapetan Miša Anastasijević (foto:vladars.net)

Svečanost povodom uručenja ovogodišnjih nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" na nivou Republike Srpske upriličena je u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Trivićeva je istakla da je počastvovana ovim priznanjem i da je raduje što su razvojni projekti u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske koje provodi Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture prepoznati.

- Izuzetno je zadovoljstvo primiti ovo priznanje. Doživljavam ga kao priznanje Vladi Republike Srpske i potvrdu da sam zajedno sa svojim saradnicima na pravom putu kada su u pitanju strateški pravci i reformski procesi u oblasti prosvjete i kulture. Zahvaljujem se organizatorima i čestitam svim drugim dobitnicima priznanja - rekla je ministarka.

Nagrada "Statueta Kapetana Miše Anastasijevića" u Republici Srpskoj  dodjeljuje se od 2016. godine u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske  i Srbije i projekta "Put ka vrhu", koji je nastao u Novom Sadu prije 19 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona.

Nosioci ovog projekta su "Media Invent" iz Novog Sada, u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i Univerzitetom Banjaluka.