latinica  ћирилица
05/12/2019 |  23:03 ⇒ 06/12/2019 | 08:09 | Autor: SRNA

NSRS: Razmotren Nacrt izmjena Zakona o registru zaposlenih

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Srpske čiji je jedan od ciljeva otklanjanje sumnji u vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih u javnom sektoru, posebno najviših funkcionera.
Narodna skupština (Foto: narodnaskupstinars.net) -
Narodna skupština (Foto: narodnaskupstinars.net)

U tekstu nacrta ovog zakona navodi se, između ostalog, da je neophodno da se izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Srpske u registru prikupljaju i ažuriraju i podaci o diplomama o stečenoj stručnoj spremi, odnosno uvjerenjima o diplomiranju.

Navodi se i da organ zadužen za vođenje registra provjeri vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Srpske u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona, te da o tome podnese Narodnoj skupštini izvještaj sa informacijama o vjerodostojnosti podataka.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić zaključila je današnje zasjedanje koje će biti nastavljeno sutra razmatranjem Nacrta zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Republici Srpskoj.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.