latinica  ћирилица
06/12/2019 |  07:58 ⇒ 08:04 | Autor: SRNA

Umjesto "Gospođe ministarke" na programu "Svetozar T`reći"

Na Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame, koji se održava u Istočnom Sarajevu, večeras će Ivan Perković odigrati monodramu "Svetozar T`reći" nakon što je, zbog bolesti glumice Ljiljane Stjepanović, otkazana ranije najavljena monodrama "Gospođa ministarka".
Ivan Perković - monodrama "Svetozar T`reći" (Foto:atvbl.com) -
Ivan Perković - monodrama "Svetozar T`reći" (Foto:atvbl.com)

Selektor Festivala Ljubo Božović rekao je Srni da je predstava otkazana zbog bolesti glumice, ali da će taj termin biti popunjen adekvatnom zamjenom - komičnom monodramom koja je ove godine osvojila glavnu nagradu Zlatna kolajna "Maja Dimitrijević" na 44. Festivalu "Monodrame i pantomime" u Beogradu.

- Pobjednik Festivala koji je dobio Zlatnu kolajnu je Ivan Perković sa monodramom `Svetozar T`reći` autora Ljiljane Bralović, u režiji Mihaila Kostadinova - naveo je Božović.

On je napomenuo da karta kupljena za "Gospođu ministarku" važi i za ovu predstavu, a onima koji ne žele da je pogledaju biće vraćen novac.

Programom Festivala za 17.00 časova predviđena je promocija knjige "Nije `Instagram` guma na biciklu" autora Vladimira Kalamande, dok će u 18.30 časova biti odigrana monodrama "Svetozar T`reći".

U 20.30 časova biće odigrana predstava "Primadone" beogradskog "Јugoarta" u režiji Irfana Mensura u kojoj igraju Tanja Bošković i Rada Đuričin.