latinica  ћирилица
06/12/2019 |  13:42 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske uputili telegram saučešća porodici Čolaković

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog Milka Čolakovića, predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u opštini Rudo.
Palata Republike - Foto: RTRS
Palata RepublikeFoto: RTRS

Premijer Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog Milka Čolakovića, predsjednika Kluba odbornika SNSD-a u opštini Rudo, navodeći da su ova opština i Srpska ostali bez čovjeka koji je obavljao značajne funkcije u republičkim i opštinskim institucijama.

- Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća - naveo je Višković u telegramu.

Telegram saučešća uputio je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Sa velikom tugom primio sam tužnu vijest o smrti Milka Čolakovića koji je bio dugogodišnji funkcioner SNSD-a - navedeno je u telegramu.

Dodik je naglasio da će Čolaković ostati upamćen kao čovjek koji je dao značajan doprinos razvoju SNSD-a, te da se istakao svojim radom na značajnim funkcijama u republičkim institucijama i na lokalnom nivou. 

- Saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća. Njegova smrt je veliki gubitak za vašu porodicu i prijatelje, ali i za SNSD, opštinu Rudo i Republiku Srpsku - dodaje se u telegramu saučešća lidera SNSD-a.

Milko Čolaković preminuo je jutros u 58. godini nakon duge i teške bolesti.