latinica  ћирилица
06/12/2019 |  15:51 ⇒ 16:16 | Autor: SRNA

Modriča: Sajam "Tradicija i ja" okupio 38 izlagača

Dvodnevni Sajam rukotvorina pod nazivom "Tradicija i ja", u okviru kojeg će 38 izlagača iz Republike Srpske i FBiH predstaviti ručne radove i tradicionalnu hranu i pića, otvoren je danas u Modriči.
Modriča sajam - Foto: RTV Slobomir
Modriča sajamFoto: RTV Slobomir

Sajam je otvorio načelnik Modriče Mladen Krekić, koji je istakao da "Tradicija i ja" prerasta u regionalnu privredno-turističku manifestaciju.

- Od ove manifestacije očekujem da u narednom periodu podstakne razvoj seoskog turizma u Modriči - rekao je Krekić.

Direktor modričke Turističke organizacije Aleksandra Tošanović rekla je da je cilj ovog sajma, koji se 12. put organizuje pod pokroviteljstvom opštine Modriča, afirmacija starih zanata, hrane i pića kao važnih proizvoda turističke ponude koji mogu biti predstavljeni u regionu i svijetu.

- Na Sajmu, koji se održava u modričkom Srpskom kulturnom centru, učestvuju izlagači iz Modriče, Broda, Teslića, Dervente, Šamca, Vukosavlja i Laktaša iz Repbulike Srpske, te iz federalne opštine Gradačac - rekla je Tošanovićeva.

Tošanovićeva je napomenula da je, osim izložebe rukotvorina, za danas predviđena edukativna radionica "Izrada narodne nošnje", dok je zatvaranje Sajma predviđeno za sutra od 20.00 časova uz koncert banjalučke Etno-grupe "Trag" u velikoj sali Srpskog kulturnog centra.

Kata Stupar iz Dervente učestvovala je na svim dosadašnjim sajmovima "Tradicija i ja" u Modriči.

- Izlaganjem unikatnih odjevnih i drugih predmeta, ručnih radova, nakita i domaćih gastro proizvoda čuvamo svoju tradiciju, kulturu i običaje - poručila je ova sedamdesetogodišnja penzionerka.