latinica  ћирилица
06/12/2019 |  18:29 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

Poznat datum održavanja MAC-a, učestvuje još jedna zemlja

Drugi po redu Music Awards Ceremony, pod zvaničnim nazivom MAC 2020, biće održan 27. januara, najavljuju organizatori i producenti.
MAC (Foto: instagram/music.awards.ceremony) -
MAC (Foto: instagram/music.awards.ceremony)

Događaj godine u muzičkom svijetu, koji je prošle godine pratilo 15.000 ljudi, i ovaj put biće održan u Štark Areni.

Kao što su organizatori i najavili nakon prve manifestacije, MAC će se ovaj put proširiti. Novina ceremonije je to što će 2020. godine u njoj učestvovati i Slovenija, pored Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

To znači da će se i slovenački izvođači i bendovi takođe naći na listama nominovanih, a podrazumijeva se i da će najpoznatiji slovenački muzičari nastupiti u revijalnom dijelu. Osim toga, manifestacija će biti emitovana i na slovenačkoj televiziji, kao i na televizijama u drugim zemljama učesnicama.

MAC od ostalih muzičkih manifestacija izdvaja to što "spaja nespojivo", pa će se tako i ponovo čuti kako zvuci pop muzike, tako i roka, hip-hopa, narodne muzike i trepa, najavljuju organizatori.

MAC je postao regionalno prepoznatljiv i po svom autentičnom vizuelnom identitetu, koji neće izostati ni sada.

Na prvom MAC-u nastupili su brojne regionalne zvijezde, a dodijeljeno je i 26 priznanja kojima su obuhvaćeni svi muzički žanrovi. Јoš uvijek nisu poznata imena učesnika druge po redu manifestacije.

Organizatori najavljuju da će MAC i ovaj put imati humanitarni aspekt i biće realizovan u saradnji sa CEBEF-om.