latinica  ћирилица
06/12/2019 |  19:00 ⇒ 19:00 | Autor: B92

Bogdanovićeva i Mandićeva obezbijedile vizu za OI

Tijana Bogdanović (do 49 kg) i Milica Mandić (preko 67 kg) ulaskom u finale Gran prija u Moskvi obezbijedili su vize za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Milica Mandić (Foto: Twitter) -
Milica Mandić (Foto: Twitter)

Milica je učešće na Igrama 2020. izborila baš na svoj 28. rođendan i to će za Mandićevu biti treće učešće na najvažnijem svetskom sportskom događaju, dok će Tijana Bogdanović drugi put stati na tatami olimpijskog tekvondo turnira.

- Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rješava viza za Tokio - rekao je Dragan Јović, sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije.

- Јoš jedna dobra stvar je bila što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to isto biti i u Tokiju. Milica je pobjedom nad trostrukom svjetskom šampionkom Britankom Bjankom Valnde uspjela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Bjanka je pobjeđena u najboljem momentu za nas. Sutra Imamo još finalne borbe i nadam se da će djevojke i to izgurati - dodao je Јović.

Tijana Bogdanović će se u finalu kategorije do 49 kilograma naći sa jednom od najboljlih takmičaki Kineskinjom Vu. Ona je bila najuspešnija sportistkinja do Rija i Bogdanovićeva je te 2016. godine pobijedila u četvrtfinalu i tako izbacila sa njenog puta da osvoji tri Olimpijska zlata.

Kao i Tijana i Milica Mandić će u finalu za protivnicu imati Kineskinju Zeng.

Bogdanovićeva je na OI u Riju osvojila bronzu, dok je Mandićeva u Londonu 2012. osvojila zlato.