latinica  ћирилица
06/12/2019 |  21:11 ⇒ 07/12/2019 | 15:27 | Autor: SRNA

Godišnji nastup KUD-a Krnjin

Kulturno umjetničko društvo Krnjin iz Grabovice održalo je večeras u Doboju godišnji nastup, a sredstva prikupljena kupovinom ulaznica biće usmjerena za nabavku narodne nošnje i potrebne rekvizite za koreografije.
KUD Krnjin - Foto: SRNA
KUD KrnjinFoto: SRNA

Organizator manifestacije je Rotari klub iz Doboja, čiji predsjednik Saša Vidić je rekao novinarima da je sa zadovoljstvom prihvatio organizaciju večerašnjeg koncerta, ukazavši na dobru saradnju sa ovim kulturno-umjetničkim društvom u prethodnom periodu.

Predsjednik KUD-a Krnjin, Brankica Popović, rekla je da ovo društvo njeguje i čuva od zaborava kulturu i tradiciju Krnjinskog područja, afirmiše kod mladih i sa ponosom ga promoviše Republikom Srpskom i šire.

Ona je, za pomoći u radu ovog društva, gradonačelniku Doboja Borisu Јeriniću uručila i Prvu povelju KUD-a Krnjin.

Јerinić je naveo da podržava rad svih kulturno-umjetnička društva na području ove lokalne zajednice koja kroz igru i pjesmu promovišu tradiciju, običaje i kulturu svog kraja, a time i Doboja.

On je najavio dalju podršku u radu, s obzirom na to da je KUD Krnjin osvajanjem četvrtog mjesta na Smotri folklora izvođačkih ansambala Republike Srpske Zlatno kolo plasirao se na 25. Evropsku smotru srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja će u maju biti održana u Parizu.

KUD Krnjin večeras je spremio bogat program nastupima pripremnog i dječijeg, te izvođačkog ansambla, kao i brojnim muzičkim numerama i instrumentalima, kojima su predstavili bogato kulturno nasljeđe u formi igre, pjesme i narodnih nošnji.

Nastup je održan u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.