latinica  ћирилица
07/12/2019 |  19:54 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Human gest Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama iz Gradiške

U Gradišci - human gest Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama.

Pokrenuli su akciju uređenja kuće svom članu Milenku Majkiću, čiji se otac Dragan liječi na Odjeljenju onkologije Univerzitetskog kliničkog centra Srpske, u Banjaluci. Zahvaljujući dobrim ljudima, Majkići će novogodišnje i božićne praznike dočekati u toplom domu.

Višečlana porodica Dragana Majkića iz Laminaca živi u neuslovnoj kući. Prije tri godine opštinska boračka organizacija inicirala je izgradnju nove kuće koja nije u potpunosti završena.

- Ima nas petoro u kući i živjeli smo u maloj kući i opet se zahvaljujem svima - rekao je Dragan Majkić.

Aktivnostima Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama prikupljena su sredstva i u toku je opremanje prizemlja. Parohija laminačka u planu ima da na proljeće zahvaljujući prilozima humanih ljudi završi opremanje u potpunosti i učini bogougodno djelo.

- Pogotovo u ove dana Božićnog posta da sami sebe malo preispitamo i vidimo kakvi smo i koliko smo dobri. Možemo sigurno pomoći, ali je samo pitanje da li želimo pomoći jedni drugima - istakao je paroh laminački Branislav Vidačković.

- Čim nam vremenske prilike dozovole opremićemo i gornji dio. Što se tiče spavaćih soba, pošto je kuća inače planski napravljena da dole imamo jednu spavaću sobu a petočlana je porodica sa troje djece tako da planiramo da se kuća na proljeće završi u potpunosti i što se tiče gornjeg dijela potkrovlja - pojasnio je predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama Gradiška Dragoslav Šinik.

Da bi u svojim namjerama uspjeli iz Udruženja pozivaju sve ljude dobre volje koji su spremni da pomognu da kontaktiraju predstavnike udruženja ili ako žele da novčano pomognu da urade posredstvom žiro računa Udruženja kod NLB banke.