latinica  ћирилица
08/12/2019 |  08:15 | Autor: SRNA

Danas oblačno uz sunčane periode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz sunčane periode i dnevnu temperaturu vazduha do 14 stepeni Celzijusovih.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim periodima i uglavnom suvo, dok će krajem dana i tokom večeri biti oblačnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 14, a na planinama oko četiri stepena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva oblačno i maglovito, samo je u Hercegovini sunčano.

Temperatura vazduha ovog jutra pala je ispod nule na Bjelašnici i to na minus tri koliko je izmjereno u 7.00 časova, u Šipovu minus dva, a na Sokocu, u Ribniku i na Han Pijesku minus jedan.

U Banjaluci, Gradišci, Prijedoru, Srpcu, Bihaću i Livnu izmjerena je nula stepeni, u Kalinoviku, na Čemernu, u Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Driniću, Širokom Brijegu, Tuzli, Sanskom Mostu i Gradačcu jedan stepen, u Bileći, Srebrenici, Sarajevu, Grudama i Bugojnu dva, u Bijeljini, Doboju, na Ivan Sedlu, u Rudom, Višegradu i Gacku tri, u Foči četiri, u Zvorniku i na Mrakovici pet, u Trebinju šest, u Mostaru sedam i u Neumu osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Han Pijesku iznosila je tri centimetra, a na Sokocu dva.

U protekla 24 časa na Čemernu i u Ribniku palo je dva litra po metru kvadratnom kiše, u Rudom, Foči, Višegradu i na Han Pijesku jedan litar, a padavine su zabilježene i na Sokocu, u Srebrenici, Bileći, Bijeljini i Gacku.