latinica  ћирилица
08/12/2019 |  10:42 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Otvorena prva balon sala u Brčkom

U Brčkom je otvorena prva balon sala, sa fudbalskim igralištem pokrivenim vještačkom travom.

Riječ je o projektu, koji su incirali roditelji i zaljubljenici u sport, a koji je sa 100 hiljada maraka, podržala Vlada distrikta.

Prvom natrikivenom fubalskom terenu u Brčkom, najviše su se obradovali pioniri FK "Ilićka".

 - Dobili smo balon, biće dobro igrati i biće nam super ovdje - rekao je Đorđe Simić iz FK Ilićka Brčko.

Sada je svima lakše i sportskim radnicima i roditeljima.

- Dobijanjem ovakvog objekta, pružili smo ovim dječacima mnogo bolje uslove za rad, što i nama trenerima znači da možemo da pružimo više njima - istakao je trener FK Ilićka Dejan Đukić.

- Udruženje roditelja sa u saradnji sa fudblaskim klubom je uspjelo da ostvari ovo. Znači danas smo dobili nešto što je, što smo sanjali - izjavio je predsjednik FK Ilićka Dalibor Šarenac.

Projekat balon sale dimenzija 44h24 metra, incirali su Udruženje građana omladinski pogon Ilićka i FK Ilićka, a sa sto hiljada maraka, realizovan je uz pomoć Vlade distrikta Brčko.

- Dosta se volontera uključilo u sam rad besplatno, dosta firmi sa svojim besplatnim mašinma je radilo, tako da ovaj objekat kako izgleda, ovako izgleda puno skuplji i puno više - naveo je predsjednik Udurženja građana "Omladinski pogon Ilićka" Vedran Јovičić.

- Zahvljujući predstavnicima, omladinskog pogona, roditeljima kao i najmađima, i naravno sredstvima vlade Brčko distrikta, izgrađena je prva blaon sala na teritoriji grada, koja svakako treba svakako da zadovolji potrebe onih najmlađih i da unaprijedi njihov rad - dodao je šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Distrikta Brčko Srđan Blažić.

Balon salom, svi zaljubljenici u fudbal, kojima je san da postanu majstori ove najvažnije sporedne stvari na svijetu, dobili su sve uslove da vrijedno treniraju 365 dana u godini.