latinica  ћирилица
08/12/2019 |  12:28 | Autor: B92

Novak želi da ima više mečeva pred Australijan Open

Direktor ATP turnira u Adelejdu Alister Mekdonald otkrio je razloge zbog kojih je Novak Đoković riješio da igra na ovom turniru.

Turnir počinje 13. januara, nedjelju dana prije početka Australijan Opena, a Đoković će prije toga igrati i na ATP kupu.

Mekdonald kaže da je turnir u Adelejdu profitirao zahvaljujući pomjeranjima u kalendaru takmičenja, kako bi se našlo mjesto za ATP kup koji počinje 3. januara.

- Većina igrača je prihvatila da igra na ATP kupu, a u zavisnosti od rezultata, oni takmičenje mogu da završe u utorak ili nedjelju. Јasno je da Novak Đoković želi da ima što više mečeva prije dolaska na Australijan Open - kaže Mekdonald.

Novaku to neće biti prvi put da igra u Adelejdu.

- Ovdje je osvojio turnir 2007. godine. Imali smo nekoliko puta razgovore sa njim. Razgovarali smo davno prije toga i sa drugim igračima. Novak je smatrao da će mu to biti dobra priprema i rekao nam je da je zainteresovan da igra ovdje. Imamo dobar sistem, jer imamo i direktan let za Melburn - rakao je on.

- Veoma smo srećni, ugostićemo veliki broj odličnih igrača i igračica, a naš centralni teren ima pokretni krov u slučaju kiša - poručio je direktor turnira u Adelejdu.