latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:34 ⇒ 18:36 | Autor: SRNA

Vulin: Albanci da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je albanskom premijeru Ediju Rami da bi Albanci trebalo da prestanu da žive u samoobmani da su žrtve i da dozvole Srbima da sahrane svoje mrtve, a da žive kazne za njihovu smrt.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je u saopštenju povodom Ramine objave na Tviteru upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upitao kako je moguće da se u današnje vrijeme negira dokumentovani ratni zločin, kakav je masakr u selu Klečka ili Radonjićko jezero.

- Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz Žute kuće, neka bar saznaju gdje su ostaci njihovih mrtvih, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama - naveo je Vulin.

Vulin je poručio da se dopusti živima da kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Grackom, onog ko je strijeljao djecu na rijeci Bistrici, onog ko je odsjekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu, prenose beogradski mediji

Albanski premijer Edi Rama obratio se putem Tvitera predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pitanjem kako je moguće da se u današnje vrijeme negira dokumentovani ratni zločin, kao što je Račak.

Rama se zapitao do kada će Srbija živjeti u samoobmani i "poricanju jasne stvarnosti Kosova" i potkopavati sopstveni put ka budućnosti, prenio je sajt "Kosovo onlajn".

- Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari, krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model - napisao je Rama.