latinica  ћирилица
08/12/2019 |  21:12 ⇒ 21:17 | Autor: RTRS

Tegeltija: Opozicija me je neprijateljski dočekala na funkciju predsjedavajućeg SM (VIDEO)

Opozicija je svojevremeno optuživala Zorana Tegeltiju da je rekao kako ga u zajedničkim institucijama ne obavezuju zaključci koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je na ovo odgovorio da ga pokušavaju optužiti “oni koji su svaki put pobjegli iz NSRS kada su se donosile ključne odluke za Srpsku“.

- Spočitavati meni da sam ja rekao da neću poštovati odluke NSRS i to oni koji su pobjegli da ne glasaju za odluke NSRS, je vrlo cinično. Znate, ja da sam bio poslanik u PD PS BiH sigurno ne bi glasao za Šarovića ili Borenovića ili Mektića. Mi smo različita politička opcija i  smatramo da građani Republike Srpske moraju da imaju alternativu da glasaju i za neke druge stranke - rekao je Tegeltija u intervjuu za RTRS.

Tegeltija navodi da je kojim slučajem on poslanik u PD PS BiH, nikada ne bi, kako kaže, pokušao da nekoga potcijeni ili omalovažim.

- To je nažalost ono što se meni desilo. Taj nivo neprijateljstva i način na koji su mene oni dočekali je zaista iznenađujući - kaže Tegeltija.

On ističe da je poznat po tome da je vodio žestoke rasprave u NSRS po mnogim pitanjima, ali je, kaže, svaki put izlazio poslije toga na izbore i pobjeđivao. Oni koji su ga kritikovali, dodaje, nisu više u političkom životu jer su ih građani na izborima kaznili.

- Јa sam to smatrao kao dio političke borbe. I svakome od nas nakon isteka mandata građani sude o tome kako smo radili, ali sa tolikim neprijateljstvom i potcjenjivanjem dočekati nekoga iz Republike Srpske i da se toliko bore da na funkcijama ostane neko iz FBiH, to je ispod svakog očekivanja - ističe Tegeltija.

On je dodao da će, o tome da li su dobro radili ili ne, građani suditi na izborima 2022. godine.