latinica  ћирилица
09/12/2019 |  12:17 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Peter Handke ekskluzivno za RTRS: Volim Banjaluku, volim Srpsku (FOTO)

Volim Banjaluku, volim Republiku Srpsku, poručio je u intervjuu ekskluzivno za RTRS dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade, Peter Handke.

 

>>> Intervju, koji je sa Handkeom u Stokholmu snimio naš reporter Danijel Kovačević, emitujemo u emisiji Aktuelno koju možete gledati na našem programu, portalu i Fejsbuk stranici >>>

On je u intervjuu snimljenom u Stokholmu, dan uoči dodjele Nobelove nagrade, rekao da bi volio da na proljeće dođe u Republiku Srpsku.

Odgovarajući na pitanje da li je nagrada zakasnila dvije decenije, kako tvrde njegove kolege i poznanici, Handke za RTRS kaže da je nagrada došla u pravo vrijeme. Navodi da nije očekivao ovakvu kampanju protiv njega i njegovih stavova. Imao je ideju kako da pokuša da pomiri stavove.

- Volio bih da se sretnem jednu majku sa jedne i jednu sa druge strane. Јednu majku iz Kravice, gdje je bio početak svih masakra i jednu majku iz okoline Srebrenice. To je bila moja ideja, ali mislim da je bila pomalo naivna. Mislim da u ovom trenutku tu ideju ne mogu realizovati - istakao je Handke.

Povezane vijesti:

Posljednje pripreme za dodjelu Nobelove nagrade; Handke nije očekivao napade