latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:20 ⇒ 17:12 | Autor: RTRS

U ponedjeljak Posebna sjednica NSRS o Prijedlogu budžeta

Na današnjoj sjednici Kolegijuma parlamenta Republike Srpske utvrđen je Prijedlog dnevnog reda i termin održavanja Osme posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Sjednica NSRS zakazana je za 16. decembar u 12.00 časova. Poslanici Parlamenta Srpske bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju Prijedlog budžeta Srpske za narednu godinu od 3,425 milijardi KM.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da bi na Posebnoj sjednici trebalo da bude razmatran po hitnom postupku Prijedlog programa ekonomskih reformi Srpske za period 2020-2022. godina, kojim je definisano 18 strukturnih mjera u okviru osam reformskih oblasti.

- Po hitnom postupku trebalo bi da bude razmatran i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za narednu godinu, kao i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o doprinosima. Na predloženom dnevnom redu je sedam tačaka - rekao je Čubrilović novinarima, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da je Prijedlog budžeta trebalo da bude razmatran u redovnoj proceduri, a ne po hitnom postupku.

- Cilj budžeta za narednu godinu jeste da se vladajuća garnitura održi na funkcijama dok su građani apsolutno zanemareni - tvrdi Stanić.