latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:34 ⇒ 16:14 | Autor: sputniknews.com

VADA suspendovala 145 ruskih sportista

Svjetska antidoping agencija (VADA) suspendovala je sa međunarodnih takmičenja 145 ruskih sportista sa sumnjivim uzorcima, izjavio je šef komiteta VADA za poštovanje pravila DŽonatan Tejlor.
Doping kontrola - Foto: ilustracija
Doping kontrolaFoto: ilustracija

- Znamo tih 145 sportista. Oni ne mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama i Paraolimpijadi ako nastavljaju karijeru, jer svi ne nastavljaju - rekao je Tejler na konferenciji za štampu.

On je dodao da će reprezentacija Rusije, ukoliko se plasira u finale Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru 2022. godine, morati da nastupi bez zastave i himne svoje zemlje, rekao je danas na konferenciji za novinare u Lozani predsjednik Komiteta VADA za poštovanje zakona DŽonatan Tejlor.

- Ako se kvalifikuju, a ja ne znam da li će se to desiti, to će biti reprezentacija neutralnih sportista. Tamo neće biti ruske zastave ni predstavnika Rusije - rekao je Tejlor.

U saopštenju VADA se naglašava da agencija raspolaže sa imenima svih sumnjivih sportista iz baze podataka LIMS moskovske laboratorije, uključujući i one čiji su podaci bili promijenjeni ili čak izbrisani.