latinica  ћирилица
09/12/2019 |  17:32 | Autor: SRNA

Miličević: Izmještanje korita Male Usore teče planiranom dinamikom

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević izjavio je danas da izmještanje korita rijeke Mala Usora na ušću u Veliku Usoru teče planiranom dinamikom.
Milan Miličević - Foto: RTRS
Milan MiličevićFoto: RTRS

Cilj izmještanja korita rijeke Mala Usora na ušću u Veliku Usoru jeste smanjenje mogućnosti izlivanja Male Usore u priobalnim naseljima, posebno u naselju Gaj koje je trpjelo veliku štetu od poplava i nekoliko puta godišnje, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić.

Miličević je naveo da su radovi dio projekta regulacije korita Velike i Male Usore koji se radi već nekoliko godina.

- U drugoj fazi imamo još jedan dio regulacije korita Velike Usore koji se odnosi na naselje Stenjak i čišćenje korita -  rekao je Miličević koji je danas posjetio mjesto radova.

On je naveo da se privodi kraju javna nabavka i očekuje se da će u narednih mjesec dana biti riješene dvije važne stavke u projektu regulacije korita rijeka Velike i Male Usore i svega što čini prevenciju štete od poplava.

- Stalno sam u kontaktu sa izvođačima i stručnim timom iz opštinske uprave i mogu reći da sam veoma zadovoljan tokom radova koji su iza nas - rekao je Miličević.

Prema njegovim riječima, planom kapitalnih ulaganja opštine Teslić i odlukom o kreditnom zaduženju u svom izvornom obliku u visini od 6,5 miliona KM u velikoj mjeri predviđen je i kompletan završetak regulacije korita Velike i Male Usore.

On je istakao da se radovi finansiraju sredstvima iz opštinskog budžeta.

Vlasnik "Beton - kopa" iz Odžaka Osman Kahvedžić kaže da ova firma, koja je izabrana za najpovoljnijeg izvođača radova na projektu, ima kapacitet da završi radove prije roka.

- Naš zadatak je da izmjestimo korito rijeke Mala Usora na ušću u Veliku Usoru, a zatim da uradimo četiri kaskade -  rekao je Kahvedžić.

On navodi da im trenutno vrijeme poprilično ide naruku.

- Rok za završetak radova po ugovoru je kraj januara, ali se nadamo da ćemo to završiti u ovoj godini - kaže Kahvedžić.