latinica  ћирилица
10/12/2019 |  10:01 ⇒ 11:18 | Autor: B92

Češka: Šestoro ubijenih u pucnjavi u bolnici (FOTO)

Prema najnovijim informacijama najmanje šest osoba je ubijeno u pucnjavi koja se dogodila jutros u češkom gradu Ostrava.

Za sada nema preciznijih informacija o tome ko je napadač, niti ko su žrtve.

Prvobitno je bilo javljeno da su na licu mesta stradale četiri osobe, dok su dvije zadobile teške povrede. Prema novim informacijama koje je potvrdio i češki premijer te dvije osobe su preminule, pa je bilans žrtava pucnjave porastao na šest.

Policija je odmah pokrenula opsežnu akciju potrage za osumnjičenim muškarcem, a u međuvremenu je na društvenim mrežama objavljena i fotografja osobe za koju se sumnja da je pucala u Univerzitetskoj bolnici u Ostravi.

Pripadnici specijalne policijske jedinice stigli su na lice mjesta i u toku je evakuacija oblasti, objavio je britanski Ekspres, pozivajući se na češke medije.

Češka agencija ČTK navodi da se pucnjava odigrala u jednoj od ambulanti bolnice, koja se nalazi u okviru univerzitetskog kampusa.

Kako je na svom Tviter nalogu javila policija Ostrave, cijela bolnica je evakuisana, a preduzete su i mjere predostrožnosti u svim važnijim ustanovama u tom gradu.

Policija je objavila fotografiju mogućeg počinioca, apelujući na građane da im jave ukoliko imaju neku informaciju.

Očevici su izjavili da je riječ o muškarcu srednjih godina koji je na sebi imao crvenu jaknu.

Prema snimcima sa sigurnosnih kamera, u trenutku pucnjave, bolnica je bila zatvorena.