latinica  ћирилица
10/12/2019 |  11:43 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

Zahvalnost za podršku Atine u vezi sa Kosmetom (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Atini zahvalio za podršku Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i potvrdio da će njegova zemlja uvijek podržavati grčki teritorijalni integritet.
Vučić i Pavlopulos (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Vučić i Pavlopulos (foto: instagram.com / buducnostsrbijeav)

On je, nakon svečanog dočeka i prijema koji mu je priredio predsjednik Grčke Prokopis Pavlopulos, naglasio da su Srbija i Grčka bili i ostali prijatelji, kao i da treba razvijati odnose kako bi dvije zemlje i dva naroda bili što bliži.

- Srpski i grčki narod su vijekovima dijelili zajedničku sudbinu i bili jedni uz druge kad je bilo najteže - rekao je Vučić na početku razgovora sa Pavlopulosom.

      View this post on Instagram

Sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Grčke predvođeni dvojicom predsednika.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Dec 10, 2019 at 2:36am PST

U nastavku posjete, Vučiću će danas gradonačelnik Atine Kostas Bakojanis uručiti Zlatnu medalju za zasluge, a predsjednik Srbije imaće niz sastanaka sa istaknutim grčkim privrednicima, prenose beogradski mediji.

Vučić će se sutra, drugog dana posjete, sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim će potpisati i Zajedničku deklaraciju o uspostavljanju strateškog partnerstva dvije zemlje, kao i Program saradnje dvije vlade u oblasti obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja za period od 2020. do 2022. godine.