latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:28 ⇒ 12:29 | Autor: RTRS

Posjeta školama u izraelskom gradu Modina

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Izraelu, posjetila je danas Osnovnu školu "Inbalim" i Srednju školu "Ironi Bet" u izraelskom gradu Modina i sa rukovodstvom dvije škole razgovarala o organizaciji i načinu rada u ovim školama.
Posjeta školama u izraelskom gradu Modina (foto: vladars.net) -
Posjeta školama u izraelskom gradu Modina (foto: vladars.net)

- Razmijenili smo iskustva u vezi sa pravcima razvoja obrazovanja, organizacijom rada škola, te načinom izvođenja nastavnih i vannastavnih aktivnosti  koje su u ove dvije škole bazirane na opštim saznanjima i novim tehnologijama i inovacijama - rekla je Trivićeva.

Naglasila je da je Izrael izuzetno napredna zemlja sa razvijenim informacionim tehnologijama koje su značajno zastupljene u obrazovanju, kao i da je obrazovni sistem zasnovan na funkcionalnom znanju, cjeloživotnom učenju i inovacijama.

- Posjeta ovim školama potvrda nam je da smo na dobrom dobrom putu jer smo i mi opredjeljeni za veću primjenu novih tehnologija u obrazovanju, te interaktivniji način rada sa učenicima, a sve sa ciljem da osposobimo naše učenike za primjenu stečenih kompetencija - navela je Trivićeva.