latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:42 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na odluku Opštinskog suda u tom gradu da pusti na slobodu osumnjičene za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju.
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news) -
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news)

Tužilaštvo je zatražilo da sud produži istražni zatvor za desetoricu napadača zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopšteno je iz Državnog tužilaštva Hrvatske.

Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je 4. decembra Opštinskom sudu optužnicu protiv 15 hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali Srbe dok su u kafiću gledali utakmicu beogradske "Crvene zvezde".

Optužnica je podignuta zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja povreda.
Optuženima je na teret stavljeno da su maskirani fantomkama, majicama i maramama, sa drvenim i metalnim predmetima, štapovima i mačetom u rukama ušli u kafić u kojem su bili vlasnica i 18 gostiju, među kojima i djeca, te uz pogrdne riječi i psovke, razbijali inventar i fizički nasrnuli na goste.

Petoro gostiju, među kojima i jedno dijete, su povrijeđeni, a u kafiću je pričinjena velika šteta, prenosi portal Indeks.

Iako je tužilaštvo nakon toga zatražilo produženje istražnog zatvora za desetoricu napadača, Opštinski sud u Šibeniku odbio je taj prijedlog, te im odredio mjere zabrane posjećivanja određenih mjesta i obaveznog redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom tijelu.

U petak, 6. decembra, su iz istražnog zatvora puštena desetorica napadača, dok su ostali pušteni ranije.