latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:56 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

PU Gradiška: U novembru 38 krivičnih djela, rasvijetljeno 37

Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška u novembru je evidentirano 38 krivičnih djela, za 12 više nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Bojan Škorić.
Policijska uprava Gradiška - Foto: ilustracija
Policijska uprava GradiškaFoto: ilustracija

- Ukupno je rasvijetljeno 37 krivičnih djela. Po nepoznatom izvršiocu je evidentirano deset krivičnih djela, od kojih je rasvijetljeno devet", naveo je Škorić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je u proteklom mjesecu registrovano 25 narušavanja javnog reda i mira, za sedam više nego u novembru lani, ali nije evidentirano nijedno narušavanje u većem obimu, odnosno sa pet ili više lica.

Prema njegovim riječima, zabilježene su 54 saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo poginulih.

Škorić je naveo da je u novembru evidentirano 58 migranata, od kojih 38 na području Policijske stanice Nova Topola i 20 na području Policijske stanice Gradiška.

Škorić je apelovao da se građani, s obzirom na to da predstoje božićni i novogodišnji praznici, suzdrže od upotrebe vatrenog oružja i opasnih pirotehničkih sredstava, i da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola. Naglasio je da će Policijska uprava Gradiška pojačati aktivnosti na povećanju stepena bezbjednosti.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić rekao je da je od ukupno 38 evidentiranih krivičnih djela u novembru, 31 iz oblasti opšteg i dva iz oblasti privrednog kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotreba droga i jedno iz bezbjednosti saobraćaja.

- Rasvijetljeno je 30 krivičnih djela opšteg kriminalitata. Evidentirano je osam krivičnih djela protiv imovine, od kojih je sedam rasvijetljeno. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 22 izvještaja protiv 26 lica - naveo je Mišetić.

On je istakao da su iz oblasti zloupotrebe droga evidentirana po četiri krivična djela i prekršaja, te oduzeta određena količina marihuane.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiške Dejan Trifković rekao je da je u novembru registrovano ukupno 45 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, za 22 više u odnou na isti mjesec lani.

- Podneseno je 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 25 prekršajnih naloga. Prekršaje su počinila 54 lica, među kojima je sedam maloljetnika - dodao je Trifković.

On je rekao da su evidentirane 54 saobraćajne nezgode, ili 13 više u odnosu na novembar prošle godine, te da je u 18 nezgoda teže povrijeđeno šest, a lakše 21 lice.

- Ukupno su evidentirana 1.524 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koji su sankcionisani sa 16 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 1.391 prekršajnog naloga - naveo je Trifković.

Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 114 vozača, od kojih 83 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 30 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava i jedan zbog ostalih razloga.

Iz saobraćaja je isključeno i 45 vozila.