latinica  ћирилица
10/12/2019 |  18:06 ⇒ 18:17 | Autor: RTRS

Dogovorena saradnja Medicinskog fakulteta i Tjenđin medicinskog univerziteta

Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci i Tjenđin medicinski univerzitet u Kini dogovorili su saradnju koja će se odvijati u tri oblasti, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.
Kina - Foto: RTRS
KinaFoto: RTRS

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić predstavio je na sastanku u Kini detaljan plan saradnje, te naveo da je dogovorena saradnja i u oblasti onkologije.

- Ovaj oblik saradnje ostvariće se sa jednom od sedam bolnica ovog univerziteta koja se bavi onkološkim istraživanjima, te će u skladu sa prijedlogom biti ostvarena saradnja na polju intenzivne njege, a u planu je i zajednička saradnja na polju bazičnih istraživanja - navodi se u saopštenju.

Na sastanku je navedeno da će se saradnja kasnije razvijati i u drugim granama medicine.

Učesnici sastanka su izrazili želju da se organizuje naučni simpozijum na kojem će učestvovati istaknuti stručnjaci i saradnici s obje strane.

Delegacija Univerziteta u Banjaluci posjetila je Tjenđin medicinski univerzitet 8. decembra, u okviru radne posjete Kini.

Tokom posjete ovom univerzitetu, rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin zahvalio je na prijemu i saradnji prorektoru Јu Čungšuiju.

Delegacija Univerziteta je dan kasnije u gradu Čangša prisustvovala Globalnoj konferenciji Konfucijevih instituta koja okuplja rektore, dekane i direktore iz više od 140 zemalja širom svijeta.