latinica  ћирилица
10/12/2019 |  18:47 | Autor: SRNA

Milić: Pojedinci privatizovali funkcije u SDS-u

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je danas Srni da je na stotine članova SDS-a u Brčkom u posljednjih godinu i po dana napustilo ovu stranku zato što su pojedinci u SDS-u privatizovali svoje funkcije i interese, a ne zbog gradonačelnika.
Siniša Milić - Foto: RTRS
Siniša MilićFoto: RTRS

Milić je, reagujući na najnovije optužbe iz ove stranke, istakao da pojedincima u SDS-u časno ime ove stranke već više od 15 godina služi samo kao paravan za ostvarivanje ličnih i porodičnih interesa, te da je očigledno da mnogi, sada već bivši članovi SDS-a, nisu mogli da se pomire s tim.

On je poslanike SDS-a upitao kada su govorili istinu - danas kada se kao opozicija navodno zalažu za promjene ili tokom posljednjih 12 godina kada su kao dio vlasti upravljali svim političkim procesima u Brčkom.

- Da li su, na primjer, lagali kada su na početku mandata najupornije od svih poslanika branili svoje `pravo` da putem amandmana krčme 10 miliona KM iz budžeta svake godine i kritikovali svaki pokušaj ukidanja tih amandmana, ili danas kada se kao opozicija, navodno, zalažu za reformu budžeta - upitao je Milić.

On je dodao da nije pošteno i nije hrišćanski da se poslanici SDS-a za grijehe iz prošlosti danas kriju iza pojedinaca koji su napustili SDS.

- Nisu pojedinci koji su napustili SDS glasali za ostanak deponije otpada kod Ilićke i Brezika, već upravo oni. Nisu bivši članovi SDS-a već upravo aktuelni poslanici SDS-a predložili rješenje koje danas onemogućava rad Advokatske komore Republike Srpske u Brčkom - objasnio je Milić.

On je napomenuo da sa takvima nije spreman da pravi jedinstvo, ali jeste spreman da sarađuje sa svima iz SDS-a kojima ta stranka ne služi kao paravan iza koga rade isključivo za sebe i za članove svoje porodice.

- Teško je očekivati da se promjene mogu izvesti sa onima koji su se tokom posljednje decenije pokazali u kreiranju ambijenta koji bi danas, navodno, željeli da mijenjaju - zaključio je Milić.