latinica  ћирилица
10/12/2019 |  23:21 | Autor: B92

Tadićev Ajaks ispao iz Lige šampiona! (FOTO)

Fudbaleri Ajaksa su porazom, rezultatom 1:0 od Valensije u posljednjem kolu Lige šampiona završili učešće u elitnom takmičenju.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

Ajaks se porazom od Valensije na svom stadionu oprostio od Lige šampiona. Ekipu za koju nastupa i srpski reprezentativac Dušan Tadić, rastužio je Rodrigo u 24. minutu utakmice.

Rodrigo je španskog predstavnika doveo do vođstva kada je nadmudrio kompletnu odbranu Ajaksa, izašao sam pred golmana i bez većih problema ga savladao.

Ajaks je u tom prvom poluvremenu bio opasniji protivnik, ali i oštriji pošto je napravio čak devet prekršaja i Edson Alvares je zaradio žuti karton zbog učestalih faulova.

Vjerovali ili ne ovo je bila prva pobjeda Valensije nad Ajaksom u istoriji (poslije tri poraza u Ligi šampiona), a ova pobjeda dugo će se pamtiti pošto je imala veliku težinu i donijela je plasman u narednu rundu elitnog takmičenja.

Fudbaleri Intera nisu uspjeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona poslije poraza od Barselone, rezultatom 2:1, na svom stadionu.

Utakmica je počela nešto boljom igrom domaćeg tima, koji je u 5. minutu preko Dambrozija prvi put zaprijetio.

Nastavili su domaći da ređaju šanse, ali je Lukaku uspjevao da bude neoprezan i da promašuje lijepe prilike.

Inter-Barselona (foto:Emilio Andreoli/Getty Images)

Barselona je tu neopreznost iskusno iskoristila i preko Peresa stigla do vođstva u 23. minutu. Izabranici Antonija Kontea su igrali u istom ritmu, ali su iste stvari i činili – promašivali.

Sve to do 44. minuta kada je belgijski napadač Romelu Lukaku uspio da zatrese mrežu španskog predstavnika i donese izjednačenje, kao i nadu za plasman u osminu finala Lige šampiona.

U drugom poluvremenu je Inter mnogo promašivao, a dva pogotka Lautara Martinesa su poništena zbog ofsajd pozicije.

Ređale su se greške i promašaji sve dok mladi Fati u 86. minutu nije ugasio sve nade Intera. On je svojim pogotkom donio ne samo pobjedu Barsi već i eliminisao Inter iz Lige šampiona.

Ali ni to nije sve. Fati je postao najmlađi strijelac u istoriji Lige šampiona.

Dortmundska Borusija je dočekala Slaviju iz Praga na svom "Vestfalenu" i poslije velike borbe uspjela da je pobjedi sa 2:1 i da tako preskoči Inter na tabeli i plasira se u narednu fazu takmičenja.

Golove za Borusiju postigli su DŽejdon Sančo i DŽulijan Brandt dok je za Slaviju jedini strijelac bio Tomaš Souček.

Benfikina "pirova pobjeda" nad Zenitom bila je prilično ubjedljiva. Oni su sa igračem više uspjeli da pobjede rezultatom 3:0, ali svejedno nisu došli do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Strijelci za Benfiku bili su Ćervi i Pici, a posljednji gol je bio autogol Sardara Azmuna. Benfika je bila blizu odlaska u osminu finala, ali je Lion ipak uspio da je rastuži.

Lajpcig je vrlo rano iz dva penala stigao do vođstva od 2:0, da bi se Lion pred svojom publikom u potpunosti vratio u igru u drugom poluvremenu. Prvo je Uar u 50. minutu postigao gol, da bi Memfis Depaj donio izjednačenje i osminu finala francuskom predstavniku.

Liga šampiona, 6. kolo:

Grupa E:
Napoli – Genk 4:0 (3:0)
Salcburg – Liverpul 0:2 (0:0)

Grupa F:
Borusija – Slavija 2:1 (1:1)
Inter – Barselona 1:2 (1:1)

Grupa G:
Lion – Lajpcig 2:2 (0:2)
Benfika – Zenit 3:0 (0:0)

Grupa H:
Ajaks – Valensija 0:1 (0:1)
Čelsi – Lil 2:1 (2:0)