latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:57 ⇒ 17:58 | Autor: Agencije

Anćeloti u poruci Napoliju pokazao kakav je gospodin

Italijanski fudbalski stručnjak Karlo Anćeloti još jednom je pokazao o kakvom gospodinu je riječ i, bez obzira na otkaz koji je dobio u Napoliju nakon plasmana u osminu finala Lige šampiona, zahvalio svima u sada već bivšem klubu.

Anćeloti je na klupu Napolija došao s ambicijom da zaustavi vladavinu Јuventusa i bude konkurentan u borbi za Skudeto, a kako to timu iz Napulja nije pošlo po planu u prvom dijelu sezone, predsjednik kluba Aurelio De Laurentis odlučio je da mu se zahvali na saradnji.

Iako je Anćeloti otkaz dobio odmah nakon susreta sa Genkom koji je Napoli riješio u svoju korist sa 4:0 i izborio osminu LŠ, ovaj strateg ostao je dosljedan sebi i još jednom pokazao svoju veličinu. U oproštajnom pismu zahvalio se svima na predivnom periodu koji je proveo kao trener kluba iz Napulja.

- Zahvaljujem se čitavom klubu, svim zaposlenim, mojim igračima, pomoćnicima i predsjedniku na ovom nezaboravnom iskustvu u prelijepom gradu kao što je Napulj - poručio je Anćeloti.

On se sada pominje kao glavni kandidat za klupu Arsenala i Evertona, iako nije poznato da li je za to zainteresovan ili će se odmarati do kraja sezone.

Osim njega, na klupu Arsenala pretenduje Mauricio Poketino, dok je bivši trener Arsenala Unaj Emeri glavni kandidat za trenera Evertona.