latinica  ћирилица
12/12/2019 |  08:45 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Višegrad: Reprezentacija Srbije otvara "Božićni turnir"

Reprezentacija Srbije u futsalu otvoriće "Božićni turnir u malom fudbalu", koji će početi 26. decembra, a očekuje se učešće 20 ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH, potvrđeno je danas na sastanku Organizacionom odboru ove manifestacije.
Višegrad: Turnir u malom fudbalu - Organizacioni odbor - Foto: SRNA
Višegrad: Turnir u malom fudbalu - Organizacioni odborFoto: SRNA

Član Organizacionog odbora Јadranko Јanjić rekao je da vlada veliko interesovanje za turnir, te da će ove godine imati bogatiji i sadržajniji program.

Za osvojeno prvo mjesto nagrada iznosi 5.000 KM, drugo 2.000 KM, treće 1.000 KM, dok su za najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira obezbijeđene nagrade od po 200 KM.

Za učešće na turniru ekipe uplaćuju kotizaciju od 150 KM, a mogu se prijaviti do 24. decembra.

Јanjić je rekao da se na otvaranju turnira očekuje obraćanje predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića.

- Na ceremoniji otvaranja Božićnog turnira nastupiće će članovi kulturno-umjetničkih društava iz Višegrada, nakon čega će se odigrati revijalna utakmica reprezentacije Srbije, koja je prvi put u Višegradu, povodom ove manifestacije - naveo je Јanjić.

On je naglasio da je reprezentacija Srbije jedna od pet najboljih reprezentacija u Evropi i da im je čast što će ih ugostiti u Višegradu.

Tokom ove sportske manifestacije za posjetioce će biti organizovana tombola i obezbijeđene vrijedne nagrade.

Tradicionalna sportska manifestacija "Božićni turnir u malom fudbalu" trajaće do 5. januara, a utakmice će se igrati u Sportskoj dvorani Višegrad.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je opština Višegrad, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju i razvoj, Fudbalskim klubom "Drina" i Јavnom sportskom ustanovom "Drina" iz ove opštine.