latinica  ћирилица
12/12/2019 |  10:33 ⇒ 10:40 | Autor: RTRS

Atletiko u osmini finala LŠ, sigurni i Real, Јuve, PSŽ...

Poznati su svi učesnici osmine finala Lige šampiona, a žrijeb za narednu fazu je u ponedjeljak u 12 časova.
Liga šampiona - Foto: RTRS
Liga šampionaFoto: RTRS

Plasman u narednu rundu Lige šampiona izborili su Atletiko, Јuventus, PSŽ, Real, Bajern, Totenhem, Mančester Siti i Atalanta. Parovi osmine finala biće poznati poslije žrijeba u ponedjeljak od 12 sati.

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Real Madrida kao prve dvije ekipe iz grupe A plasirale su se u osminu finala Lige šampiona.

"Sveci" su na svom terenu pobijedili Galatasaraj 5:0, a golove su postigli Ikardi, Sarabija, Nejmar, Mbape i Kavani.

Ovim porazom turska ekipa završila je nastup u Evropi, dok će Briž kao trećeplasirani u Ligu Evrope, uprkos porazu od Real Madrida 3:1.

Proljeće u LŠ izborio je i torinski Јuventus trijumfom protiv Bajera iz Leverkuzena 2:0, koji je golovima Kristijana Ronalda i Iguaina osigurao prvo mjesto u grupi D.

Atletiko Madrid, kao drugi u grupi, našao se u osmini finala pošto je na "Vanda Metropolitanu" slavio protiv moskovske Lokomotive 2:0, golovima Feliksa i Felipea.

Mančester Siti slavio je u Zagrebu protiv Dinama sa 4:1. Het-trik za "građane" postigao je Gabrijel Žesus, dok je tačku na meč stavio Foden u 84. minutu.

Iz ove grupe proljeće u najjačem klupskom takmičenju obezbijedila je i Atalanta, koja je u posljednjem meču grupne faze savladala Šahtjor sa 3:0.

Crvena zvezda izgubila je od Olimpijakosa sa 1:0 (0:0), u utakmici za infarkt u Atini, i tako eliminisana iz Evrope na kraju grupne Lige šampiona.

Minuti su dijuelilu Zvezdu od evropskog proljeća i nastavka takmičenja u Ligi Evrope, a onda je rezervista Žander skrivio penal igranjem rukom, poslije čega veliku priliku nije propustio Јaser El Arabi u 87. minutu.

Rezultati Lige šampiona: Dinamo Zagreb - Mančester siti 1:4, Šahtjor - Atalnta 0:3, Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 2:0, Bajer Leverkuzen - Јuventus 0:2, Bajern - Totenhem 3:1, Briž - Real 1:3, Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0, PSŽ - Galatasaraj 5:0.

Plasman u osminu finala već su obezbijedili Liverpul, Napoli, Barselona, Borusija, Lajpcig, Lion, Valensija i Čelsi.