latinica  ћирилица
14/12/2019 |  13:15 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Čubrilović: Nastavićemo njegovati bratske odnose naših naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prisustvovao je svečanom obilježavanju 25 godina Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga.
Čubrilović u Sankt Peterburgu - Foto: SRNA
Čubrilović u Sankt PeterburguFoto: SRNA

Čubrilović je u Rusiju otputovao na poziv predsjednika te skupštine Vjačeslava Makarova, a poslanicima se obratio, prvo na ruskom, a potom i na srpskom jeziku.

- Imam veliku čast što mogu da vam se obratim u ime Narodne skupštine Republike Srpske, ali i u ime svih građana Srpske da vam čestitam značajan jubilej. Za nas je od izuzetnog značaja što imamo odlične bilateralne odnose, ne samo na državnom nivou, nego i između gradova Sankt Peterburga i Banjaluke. Pogotovo je značajna saradnja na nivou kulture, zdravstva, nauke, a tome smo nedavno svjedočili, kada su vaši hirurzi bili u posjeti UKC Republika Srpska. Sve to je samo dobar primjer bratskih odnosa naših naroda, koje ćemo nastaviti njegovati i u budućnosti - istakao je Čubrilović za govornicom skupštine Sankt Peterburga. 

Čubrilović i Makariov su 30. marta 2017. godine u Banjaluci potpisali Protokol o rezultatima pregovora između Parlamenta Srpske i parlamenta Sankt Peterburga kojim se izražava opredjeljenje da će razvoj saradnje dva parlamenta u velikoj mjeri doprinositi razvoju Srpske i Sankt Peterburga.