latinica  ћирилица
14/12/2019 |  19:50 ⇒ 21:43 | Autor: RTRS

Medicinski fakultet u Foči - jedinstven u regionu, sve istaknutiji u svijetu

Medicinski fakultet u Foči, jedinstvenim u regionu - Centrom za biomedicinska istraživanja, sve je istaknutiji u svijetu. Glavni parametar kvalitetnog rada je priznato i konkurentno znanje, koje njihovi studenti dokazuju u zemlji i inostranstvu. Ponosni su i na 116 novih diplomaca.

Među 116 diplomaca u prošloj godini su i 52 doktora medicine. Među njima, najbolje ocjene ostvarila je Zvorničanka Milanka Trivković, s prosjekom ocjena 9,76. Trud se isplatio, na posao nije čekala.

- Trenutno sam zaposlena u Domu zdravlja Zvornik u Službi porodične medicine kao doktor medicine. Za sada sam tu i zadovoljna sam, a za dalje ćemo vidjeti - kaže Trivkovićeva.

Diplome je dobilo i 20 doktora stomatologije, 18 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, 21 diplomirani medicinar zdravstvene njege i pet magistra i mastera. Na fakultetu ističu da je jedan od prioriteta modernizacije nastave. Od sljedeće godine najavljuju ispunjenje jednog od najbitnijih zadataka.

- Od 2020.godine počinje izvođenje nastave na engleskom jeziku. Imaćemo 40 do 50 studenata iz inostranstva i to će biti veoma značajno za internacionalizaciju našeg univerziteta, fakulteta i lokalne zajednice - navodi Dejan Bokonjić, dekan ovog fakulteta.

Uvođenje novina u nastavi i naučno-istraživačkom radu zahtijeva i proširenje radnog prostora. Najavljuju nadogradnju zgrade i prilagođavanje energetskoj efikasnosti. Sve su prepoznatljiviji i u međunarodnim naučnim krugovima. Iz Univerziteta ističu da je ovaj fakultet jedini koji u prvom upisnom roku završi upis.

Od 1993. godine Medicinski fakultet u Foči upisalo je više od 4.000 studenata, a na četiri studijska programa diplome je steklo više od 1.100.