latinica  ћирилица
15/12/2019 |  08:50 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Od danas direktni voz Beograd-Zvornik

Železnice Srbije od danas uvode prvi put polazak od Beograda do Zvornika.
Pruga - Foto: RTRS
PrugaFoto: RTRS

Vozovi Železnica Srbije krenuli su preko Drine nakon završetka rekonstrukcije pruge Šabac-Loznica, kada je produžena linija od Rume do Zvornika, ali se prvi put uvodi linija iz stanice Beograd centar, tako da će, osim Zvornika, direktnu šinsku vezu sa Beogradom imati i Šabac i Loznica.

Polazak iz Beograda je u 14.02, a dolazak u Zvornik u 18.14 časova, saopšteno je iz Akcionarskog društva za željeznički prevoz putnika Srbija Voz.

Polazak iz Zvornika za Beograd je u 7.20 časova, a u Beograd će stizati u 11.46 časova.

U povratku voz će kretati iz stanice Beograd centar u 14.02 časa i stizati u Zvornik u 18.14 časova.

Danas stupa na snagu novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2020. godine, najavilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Po novom redu vožnje u putničkom željezničkom saobraćaju svakodnevno će biti 353 voza na međunarodnim i domaćim relacijama.

U saopštenju se ističe da, dok je u putničkom željezničkom saobraćaju u Srbiji i dalje samo jedan operater - državna kompanija Srbija voz, u robnom transportu, osim državne kompanije Srbija kargo, već posluje šest prevoznika, ali i još tri kompanije koje željeznički transport obavljaju samo za sopstvene potrebe.