latinica  ћирилица
15/12/2019 |  11:23 ⇒ 11:26 | Autor: sputniknews.com

"Četiri ruže" najbolje na festivalu u Gračanici

Pobjednik petog po redu Međunarodnog filmskog festivala Kosovo i Metohija u Gračanici je film "Četiri ruže", režisera Vasilija Nikitovića.
"Četiri ruže" (Foto : Kinooko film) -
"Četiri ruže" (Foto : Kinooko film)

Tako je odlučila publika poslije četiri uzbudljiva festivalska dana i pogledanih 13 domaćih i evropskih filmova, uključujući i program za najmlađe.

U snažnoj konkurenciji najboljih ovogodišnjih filmova srpske produkcije i nekoliko inostranih hitova, gledaoci u Gračanici opredijelili su se za Nikitovićev režiserski prvijenac.

Režiser filma je izjavio da ga je posebno obradovala vijest iz Gračanice i da je ponosan što je njegov film trijumfovao baš na festivalu u južnoj srpskoj pokrajini-

- Beskrajno sam srećan jer je publika na festivalu na Kosovu i Metohiji na pravi način razumjela i prihvatila ideju filma "Četiri ruže". Koliko me raduje što su krcati bioskopi širom Srbije i što ne mogu da predahnem od izvještaja sa terena koji govore da postižemo rekorde gledanosti, toliko me je ugrijala sjajna vijest iz Doma kultura Gračanica - rekao je Nikitović.

Kosovo i Metohija - međunarodni filmski festival pomogli su Evropski kulturni forum uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije, a u saradnji sa Domom kulture u Gračanici.