latinica  ћирилица
15/12/2019 |  11:41 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Potrebna sredstva za završetak hrama u Oštroj Luci

U Oštroj Luci u toku je izrada ikonostasa za hram Hrista Spasitelja. Otvoren je telefonski humanitarni broj 1415 kako bi se prikupila novčana sredstva, potrebna za završetak radova.

Izgradnja hrama Hrista Spasitelja u Oštroj Luci počela je 2006. godine. U životu mještana ove pogranične opštine, zauzima posebno mjesto.

- Meni i ostalim hrišćanima,vrlo je bitno da idemo na bogosluženja, da se pričešćujemo, naročito u vrijeme višednevnih postova - navodi mještanka Mira Savić.

Brojni mještani Oštre Luke dali su doprinos u izgradnji i uređenju hrama, smještenog u dolini rijeke Sane. Kako bi radovi u unutrašnjosti hrama bili nastavljeni, otvoren je i humanitarni broj. Pozivom se daruje jedna marku za izgradnju ikonostasa.

- Pozivamo sve pravoslavne hrišćane, kao i sve ljude dobre volje da daruju jednu marku putem broja 1415, koji je otvoren od 1. do 31. decembra ove godine - rekao je Karađorđe Derajić, paroh oštrolučki.

U hramu Hrista Spasitelja nalazi se ikona Svetog Aleksandra Nevskog Čudotvorca, oslikana i osveštana u Sankt Peterburgu. Riječ je o poklonu mještana Oštre Luke, koji žive i rade u Rusiji.