latinica  ћирилица
21/12/2019 |  14:11 | Autor: SRNA

Dodik-Stevanović: U razne projekte do sada uloženo više od 200 miliona KM

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je u proteklih petnaestak godina u razne projekte u Zvorniku uloženo više od 130 miliona KM iz sredstava javnih prihoda Republike Srpske, a 70 miliona KM putem Investiciono-razvojne banke.
Zvornik; Izborna konferencija SNSD gradskog odbora - Foto: SRNA
Zvornik; Izborna konferencija SNSD gradskog odboraFoto: SRNA

- U ovom trenutku ulaže se oko 30 miliona KM, plus 27 miliona KM koje finansiraju republičke institucije za rekonstrukciju i dogradnju Opšte bolnice Zvornik - rekao je Dodik i dodao da su tenderi u toku, a radovi će krenuti početkom građevinske sezone.

Prema njegovim riječi, Zvornik je važan centar Republike Srpske i sa svojim privrednim potencijalima i drugim perspektivama ostaće jedan od najvažnijih centara u Srpskoj.

- Ovdje smo našim politikama učinili sve da sačuvamo kompaniju `Alumina` kao privredni gigant i pokušavamo da nađemo načina da bi ova firma osigurala svoju budućnost i održala broj zaposlenih radnika, što je sve to u kontinuitetu obezbjeđivala Vlada Republike Srpske - podsjetio je Dodik.

On je poslije izborne konferencije Gradskog odbora SNSD-a Zvornik, kojoj je prisustvovao, rekao novinarima da je Zvornik uspješna gradska zajednica zahvaljujući prvenstveno vođstvu SNSD-a tokom prethodnih godina.

Dodik je izrazio uvjerenje da će SNSD i narednih deset i više godine voditi Zvornik, jer o tome, kako je rekao, odlučuje narod, koji je i do sada to ovdje činio.

Novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Zoran Stevanović rekao je da je cilj ovog odbora da popravlja uslove života sugrađana.

- Očekujem da planirani projekti budu realizovani, da se više radi i privređuje i da ljudi, posebno mladi, ostaju na ovim prosrorima - istakao je Stevanović.

On je ukazao i na dobru saradnju sa srpskim članom u Predsjedništvu BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, kao i sa svim nivoima vlasti.

Stevanović je naveo da da su, kada je riječ o Gradskom odboru SNSD-a, ranije postavljeni visoki ciljevi, te da će dosljedno slijediti i održavati postojeće rezltate, uz želju i napore da oni budu još bolji.

- Mislim da jedinstvo koje ima Gradski odbor SNSD-a, kao i kvalitetno članstvo, govore da ćemo imati dobre rezultate i saradnju i sa koalicionim partijama i sa drugima koje postoje na ovom prostoru - rekao je Stevanović.