latinica  ћирилица
08/01/2020 |  15:41 ⇒ 15:42 | Autor: SRNA

Graditi jedinstvo i zaustaviti devastiranje otadžbine

Predstavnici Organizacije starješina Vojske Republike Srpske čestitali su zvaničnicima Srpske, predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim organima BiH i građanima 9. januar - Dan Republike, te naglasili da institucije Srpske ovaj dan moraju proslavljati zajedno sa svim patriotskim snagama, bez obzira na osporavanja.
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org) -
Organizacija starješina Vojske Republike Srpske (foto: ostavrs.org)

- Neophodno je graditi jedinstvo i zaustaviti devastiranje naše otadžbine gradeći društvo u kojem će se voditi veća briga za borce i starješine koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu stvarali i odbranili Srpsku. U tome posebnu obavezu imaju čelni ljudi Srpske i predstavnici srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH - navedeno je u čestitki.

Starješine VRS ističu da se Dan Republike Srpske obilježava u složenim političko-bezbjednosnim uslovima jer određene snage iz Sarajeva, frustrirane neostvarenim ratnim ciljevima, neprekidno atakuju na Srpsku i vrijednosti odbrambeno-otadžbinskog rata, nastojeći da Srbe, uz pomoć međunarodnih moćnika, prikažu genocidnim narodom.

- Upućujući čestitke i izražavajući najbolje želje povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, mi starješine VRS ukazujemo na potrebu jačanja patriotske svijesti, očuvanja časti srpskog vojnika i starješine i potrebu da ujedinjeni i složno gradimo srećnu, mirnu i prosperitetnu Srpsku, onemogućavajući njeno omalovažavanje, devastiranje i integracije u NATO - naglašava se u čestitki Organizacije starješina VRS.