latinica  ћирилица
09/01/2020 |  19:16 | Autor: SRNA

U Subotici proslavljen Dan Republike Srpske

Zavičajna zajednica "Republika Srpska" u Subotici proslavila je Dan Republike Srpske 9. januar i svoju krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana.
Dan Republike proslavljen i u Subotici - Foto: SRNA
Dan Republike proslavljen i u SuboticiFoto: SRNA

Proslavi Dana Republike i slavi Zavičajne zajednice u Subotici prisustvovalo je više od 120 gostiju, među kojima su bili sveštenici SPC, generali Vojske Republike Srpske, predstavnici 12 zavičajnih udruženja iz Sjevernobačkog okruga, predstavnici Društva srpsko-ruskog prijateljstva i članovi Zavičajne zajednice.

Prisutne je pozdravio predsjednik Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Milorad Ćopić koje je rekao da se sa ponosom slavi dan kad je prije 28 godina stvorena Srpska, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske.

- Ponosam sam i što naša Zajednica slavi svetog arhiđakona Stefana - naveo je on.

Ćopić je ocijenio da ovo vrijeme nije naklonjeno Srbima, te da su ugroženi i Srpska pravoslavna crkva i srpski narod u Crnoj Gori, a vrše se i konstantni pritisci na Republiku Srpsku.

- Ali, mi smo danas pokazali jedinstvo, slogu i ljubav prema našoj Republici Srpskoj i svemu srpskom - naveo je on na proslavi.

Ćopić je podsjetio da u Subotici živi više od 10.000 stanovnika koji vode porijeklo sa područja Republike Srpske i BiH.

- Svi punim srcem dajemo podršku i našoj Srpskoj i našem narodu u Crnoj Gori - istakao je Ćopić.

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom ovog udruženja sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i šefom tog predstavništva Mlađanom Cicovićem.

Među gostima su bili sveštenici SPC, general Milan Čeleketić, predstavnici zavičajnih udruženja sa Banije, Like, Kordune, Dalmacije i cijele Republike Srpske.