latinica  ћирилица
10/01/2020 |  14:00 | Autor: SRNA

Đurević: Na prvom mjestu da su stvaraoci Republike

Oni koji su stvarali Republiku Srpsku i koji su dali svoje živote ili dijelove tijela za njenu odbranu uvijek moraju biti na prvom mjestu, poručio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je danas, povodom 9. januara, primio 23 odlikovana borca Vojske Republike Srpske koji žive u ovoj lokalnoj zajednici.
Mladen Đurević  (Foto:playbuzz.com) -
Mladen Đurević (Foto:playbuzz.com)

- Ovo je događaj koji ne propuštamo nijedne godine - spremimo skromne poklone i prisjećamo se svih dešavanja iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata. Na mladima je da očuvamo Republiku Srpsku, obilježavamo sve značajne datume i da se na dobar način borimo za očuvanje Republike - rekao je Đurević.

Odlikovani borac Mladenko Šušnjar rekao je da ovaj prijem značajan jer je to jedan od načina koji čuva Republiku Srpsku.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Svetozar Guzina rekao je da opština Višegrad za njih izdvaja značajna sredstva.

- Kao odlikovani borci zahvalni smo za prijem i nadam se da će i dalje biti održavani ovakvi skupovi - istakao je Guzina.

Predstavnici opštinske Boračke organizacije i opštine Višegrad prethodno su položili vijence na spomenik braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca.