latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:55 | Autor: B92

Nenadić najbolji rukometaš Evrope u 2019. godini

Srpski rukometaš Petar Nenadić proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2019. godini od strane Evropske rukometne federacije.
Petar Nenadić (Foto: http://www.mojacrvenazvezda.net) -
Petar Nenadić (Foto: http://www.mojacrvenazvezda.net)

Bek mađarskog Vesprema bio je najbolji u žestokoj konkurenciji u kojoj su braća Karabatić iz Francuske, Danac Mikael Hansen, Hrvat Luka Cindrić, Igor Karačić, Arpad Šterbik.

Interesantno, ali najbolji rukometaš Evrope nije član reprezentacije Srbije koja u Gracu učestvuje na Evrospkom prvenstvu.

Nenadić se povukao iz reprezentacije nakon serije skandala na prethodnom EP 2018. u Zagrebu, kada su se sukobili Dragan Škrbić i tadašnji selektor Јovica Cvetković.

- Pauza ili oproštaj, nisam još siguran, ali u svakom slučaju, potrebna mi je pauza poslije dnekoliko godina i samo dva propuštena takmičenja u nacionalnom dresu. Potreban mi je brejk u svakom smislu. Vrijeme će pokazati da li će biti samo pauza ili oproštaj. To je moja odluka, nije ishitrena, nekim ljudima je već bila najavljena. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija - rekao je Nenadić.

Nenadić je u Vesprem stigao početkom 2018. godine za 500.000 evra iz Fuks Berlina, a prethodno je igrao za Vilsu Plok, Holstebro, Segedin, Barselonu, Algesiras i Crvenu zvezdu u kojoj je počeo profesionalnu karijeru.

Prošle sezone je osvojio titulu sa Vespremom, koji je poražen u finalu EHF Lige šampiona. Sa Srbijom je osvojio Mediteranske igre 2009, te evropsko srebro 2012.

Srbija je danas poražena od Bjelorusije na startu EP, a u drugom kolu igra sa Crnom Gorom ključni meč u borbi za drugu fazu. U trećoj rundi, u ponedjeljak, rival će biti Hrvatska.