latinica  ћирилица
13/01/2020 |  08:20 ⇒ 12:39 | Autor: Agencije

Uhapšeni urednici crnogorskih portala

Podgorička policija uhapsila je glavne i odgovorne urednike crnogorskih portala "Borba" i "IN4S" Dražena Živkovića i Gojka Raičevića zbog sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda, saopštila je crnogorska Uprava policije.
Gojko Raičević i Dražen Živković (foto:in4s.net) -
Gojko Raičević i Dražen Živković (foto:in4s.net)

Oni se terete da su u nedjelju, 12. januara, izazvali paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, bez prethodne provjere informacije.

Kako se navode, oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U Vili "Gorica" u Podgorici, koju za prijem visokih gostiju i delegacija iz inostranstva koriste crnogorski predsjednik Milo Đukanović i vlada te države, u nedjelju popodne zapalila se razvodna kutija, a kvar je brzo saniran.

Borba i IN4S prenijeli su juče da se u Vili "Gorica" dogodila eksplozija i da su na lice mjesta upućene vatrogasne ekipe i policija.

Kako se navodi na sajtu IN4S, ostaje nejasno zbog čega je određeno zadržavanje Raičeviću i Živkoviću, kada nije nastupila nikava panika, kao i činjenica da je objavljeno saopštenje Uprave policije, koja je demantovala da je riječ o eskploziji, već je navedeno da se radi o elektro kvaru.

- Ovo je po svemu sudeći očigledna koordinacija neformalnih centara moći, policije i tužilaštva u namjeri da se Gojko Raičević i Dražen Živković, i portali IN4S i Borba eliminišu sa medijske scene - navodi se na portalu IN4S.